Feng-Shui nyitókép

Aktuális tanfolyam

EGYEDI Feng-Shui tanfolyam: egyedi helyszínnel, kezdéssel és időbeosztással!

 

 

 

Interaktív

 

 

Esettanulmányok- Tanácsadáson történt

 

"Válás és lakás felújítás!"

A feng-shuiban sok mindent bevetünk, hogy a lehető legjobb feng-shuis környezetet alakítsuk ki, a megrendelő és a családja számára.
Volt egy érdekes Feng-Shui tanácsadói esetünk, az egyik Kedves Megbízókkal történ, hogy megkeresett bennünket, és elmondta, hogy lakásfelújításba kezdett.
Ahogy az lenni szokott megkérdeztük a születési adatait, és természetesen a családtagok adatait is. Mint kiderült, a hölgy, a kedvesével és a saját gyermekével él együtt. A hölgy elmondta, hogy a konyha teljes felújítása miatt keresett meg minket. Elmentünk hát az otthonába, és a Feng-Shui szabályai szerint felmértük a lakását. A Feng-Shui tanácsadás során a konyhára nagyobb figyelmet fordítottunk, hiszen tudtuk, hogy alapvetően a konyha felújítása áll a legközelebb a lakás Feng-Shui megújulásával kapcsolatban. A konyháról több Feng-Shui vázlatot is készítettünk, hogy közösen megtalálhassuk a legjobb Feng-Shui megoldást.
Úgy tűnt, hogy minden rendben halad a konyha Feng-Shui szerinti megújulásával kapcsolatosan, amikor a Megbízó telefonált, és kérte, hogy menjünk és segítsünk a Feng-Shui szabályai szerint kiválasztani a megfelelő járólapokat. Így is történ elmentünk együtt a kereskedőkhöz és válogattunk.
Érdekes volt, hogy a Kedves Megbízónk rendre olyan járólapokat választott ki amelyek - bár nagyon szépek voltak -, mégis a Feng-Shui szerint nem jók. Ilyen esetekben a Feng-Shui szabályai a formákra, mintázatokra, színekre és a méretekre teszi a hangsúlyt. Az anyag sűrűség azért marad ki, mert a beltéri járólapok gyakorlatilag mind kemény, Jang tárgyak. Aki már vett járólapokat, az tudja, hogy az egymás mellé felhalmozott, vagy éppen elegánsan kiállított kínálatból, nagyon nehéz választani. Ilyenkor hagyjuk, hogy a megbízónk válogasson, és igyekszünk a háttérből a színekre és a formákra, no meg a méretekre figyelve a Kedves Megbízót a helyes Feng-Shui irányba navigálni.
Jelen esetünkben a Kedves Megbízónk csupa olyan járólapot választott, amelyiknek "Elválás, leszakadás" volt a mérete. Amikor felismertük, hogy a különböző színű és árkategóriájú járólapok közös ismertetője a "Szétválás, elszakadás", nos akkor rákérdeztünk. Megbízónk elmondta, hogy nagyon sokat foglalkoztatja egy gondolat: az élettársától elválna, de még nem biztos a dolgában. A partnerkapcsolata megromlott, nincsenek nagy viták, vagy ilyesmi, de valahogy kihűlt és már nem érzi jól magát a partnerével. Elmondtuk neki, hogy az által választott járólapok, a "Szétválás, elszakadás" élményét fogják megerősíteni. Ő tulajdonképpen nem bánta a dolgot, mert pont ez járt a fejében, mármint a "válás". Igen ám, viszont a járólapok a válás után is a konyha padlóján maradnak, és továbbra is a "szétválás" élményét fogják erősíteni.
A helyzet szerencsésen oldódott meg, mivel közösen felismertük, hogy az egyénnek tetsző dolgok sokszor a pillanatnyi élethelyzetekből eredően aktuális élményekből származnak. Sikerült a megfelelő, a "Gyors javulás" méretű járólapokat kiválasztani.
Amikor legutóbb találkoztunk a Kedves Megbízónk elmesélte, hogy azóta boldog házasságban él, és a konyha járólapok még mindig a "Gyors javulás" élményét keltik bennük.

Feng Shui

 

"A kerti tó, avagy ma sem fogunk nyugodtan aludni."

Egyik Kedves Barátunk nagy vállalkozásba fogott, és nyitott egy nagyon hangulatos panziót, egy kellemes üdülőhelyen. A Barátunk nagy reményekkel vágott bele a vállalkozásba, számára a kulcsszó a siker volt. Talán éppen ezért, igyekezett mindent bevetni, hogy a panzió üzlet menetére leginkább a teltház legyen a jellemző. Átolvasott néhány Feng-Shuival kapcsolatos könyvet, és leszűrte a számára egyértelmű lényeget: a kertbe kell egy tó, hogy jó legyen a Csi. Bár pontosan nem tudta, hogy mit is jelent a jó Csi, de az által olvasott könyvekben, ezen fogalmat összefüggésbe hozták a tó fogalmával. Így hát, barátunk neki is látott és felkért egy kertészetben és tóépítésben jártas vállalkozót, hogy a hőn áhított tavat megépítse. Tőlünk is kért Feng-Shui tanácsot, meg is kapta.
A Feng-Shui szempontok figyelembevételével meghatároztuk a tó ideális Feng-Shui helyét, és kedvező Feng-Shui méreteit. A munkálatok megkezdődtek, a nyári üdülő szezon közeledett. A kert ékessége a tó szerencsére időre elkészült, és már az első vendégek is élvezhették a kerti tó áldásos, jó Csit keltő hatását. Egy hétig.
Ekkor elhívott minket a Barátunk, hogy nagy baj van, ugyanis annyira jól sikerült a kerti tó Feng-Shui-ja, hogy a környék összes békája felkereste, és éjszakánként hatalmas koncerteket adnak. Gondolhatja, hogy a vendégek, hogy örültek az éjszakai béka koncerteknek. Egyébként a természet hangja, nem is tudom, hogy mi volt a baj.
A megoldás egyszerű volt: két cica, és egy hét türelmi idő. Azóta valóban a panzió ékessége a kis kerti tó.

Feng Shui

 

"Csobogó, ami megőrjít!"

Napjainkban történ, hogy az egyik Kedves Ismerősünk felhívott, és elkeseredett hangon kért segítséget. Elolvasott, ugyanis néhány Feng-Shui könyvet, és úgy gondolta, hogy élete Édes Párját a közeledő születésnapjára meglepi egy kerti szökőkúttal.
El is képzelte, amint meleg nyári napok délutánján, a teraszon üldögélve gyönyörködhetnek a kerti szökőkút szemet és lelket frissítő vízjátékában.
Fogta magát és elment a hozzá legközelebb eső kereskedésbe, és meg is vásárolta a tedd a vízbe és kész, kerti szökőkutat. Jött a születésnap, és Ő, hogy párját boldogítsa, be is tette a kerti tavacskába a szökőkutat.
Sikerült örömet szereznie, de valami nem stimmelt, ugyanis azt vették észre, hogy nyugtalanok, és idegesek lesznek, amikor a szökőkút működik. Mindkettőjüket bántotta a dolog, és ezért hívtak minket.
Elmentünk hozzájuk, és amint bekapcsolták a berendezést, azonnal tudtuk, hogy mi a gond. A hang volt a baj, mármint a visszahulló vízcseppek, amikor becsapódtak a tó felszínén erős Jang hangot produkáltak. Köztudott, hogy a Jang hangok élénkítő hatásúak, vagyis gyorsítanak minket. Aki pihenni szeretne, annak viszont Jin hangokra van szükségük, mert azok nyugtatnak.
Addig állítgattuk a vízesés szivattyújának a nyomásszabályozóját, amíg meg találtuk a megfelelő látvány és Jin hang kombinációját. Így most már kellemes élményeket élhetnek át Barátaink a teraszon üldögélve.

Feng Shui

 

"Telek vásárlás, avagy mi ez a bűz!"

Egy szomorú, de tanulságos esetet mesélek most el. Egy Kedves baráti házaspárral történt meg, hogy építkezni akartak. Aki építkezni akar, annak telekre van szüksége. Mivel alapos emberek, ezért idén januárban meg is kérdeztek minket, hogy milyen tájolású telket válasszanak.
Kiszámoltuk a Feng-Shui képletüket, és megbeszéltük, hogy milyen tájolásokat érdemes kiválasztaniuk. Úgy gondolták, hogy több segítségre nem lesz szükségük, visszautasították, hogy közösen nézzük meg a területet.
Útnak indultak, és egy hónap múlva már meg is vették a telket. Lelkesen mesélték, hogy milyen nagyszerű és a tájolás szempontjából Feng-Shuilag is megfelelőt találtak.
A vásárlás után egy hónappal bánatos hangon hívtak, hogy nagy baj van a telekkel. A szomszéd disznókat tart. Egyik nap kilátogattak a telkükre, és valami furcsa, addig még nem észlelt szagot éreztek. A szomszéd vett néhány malacot, úgy ahogy minden évben szokta.
Tanulság: a városban lakó ember nézzen alaposan körül a leendő szomszédainál is, ha telket vásárol, vagy kérjen segítséget, mert több szem többet lát!

Feng Shui

Nyitóoldal    ||   Minden Jog Fenntartva!   ||    Írjon nekünk!

 

 

Infovonal

  • Pocsai Kata: 30/2635437